Praktijk Psychologie Amersfoort (GB-GGZ)

 

 

 

CONTRACTEN PRAKTIJK IN ZICHT

 

 

Praktijk In Zicht heeft in 2014 een GB-GGZ contract afgesloten* met de volgende zorgverzekeraars (inclusief sublabels/volmachten):

 

 

Achmea Zorg

Achmea, Agis, Zilveren Kruis Achmea, Interpolis, OZF Achmea, TakeCareNow, FBTO, Avero Achmea, IAK, Aevitae, Pro Life, Nedasco, Turien & Co en Caresco.

 

CZ

CZ, Delta Lloyd, Ohra.

 

De Friesland

De Friesland, Kiemer.

 

DSW

DSW, Stad Holland.

 

Menzis

Menzis, Anderzorg, AZIVO

 

Multizorg VRZ

ASR, ONVZ, Eno, Zorg en Zekerheid, VvAA, PNO, Ditzo, De Amersfoortse, Salland, Energiek, HollandZorg, IAK, Aevitae en BeterDichtbij

 

VGZ 

VGZ, IZZ, Univé, IZA, SZVK, ZEKUR, Zorgzaam Verzekerd, UMC, IZA-CURA, De Goudse, IAK, Bewuzt, Plus, Turien & Co, Aevitae, Caresco, en VPZ

 

 


 

LET OP: OMZETPLAFOND ZORGVERZEKERAARS

Ieder jaar kopen de verzekeraars zorg in bij de vrijgevestigde praktijken.

In 2014 is er door de meeste zorgverzekeraars een éénzijdig omzetplafond opgelegd. Een omzetplafond is een maximum bedrag waarvoor de verzekeraar zorg inkoopt bij een praktijk. 

 

In het kader van de bezuinigingen in de GGZ zijn de omzetplafonds in 2014 erg krap. Als er veel cliënten van een bepaalde verzekeraar in behandeling komen in de praktijk kan het omzetplafond gedurende het jaar bereikt wordt. 

Dit kan betekenen dat er lopende het jaar clienten, die verzekerd zijn bij een maatschappij waarvan het omzetplafond is bereikt, niet in behandeling genomen kunnen worden, of de behandeling zelf moeten betalen.  Ik betreur dit ten zeerste maar kan hier niets aan doen. De verzekeraar betaald de behandeling niet meer uit.

 

Ook als u een restitutiepolis heeft dan kan het zo zijn dat u niet altijd een vrije keuze heeft.  Echter, volgens een brief van minister Schippers (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), d.d. 02-07-2014, lijkt er een uitzondering te kunnen, dan wel dienen te worden gemaakt voor cliënten met een zogeheten restitutiepolis of combinatiepolis. Ik adviseer u hierover contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.  

 

Zie hier voor meer informatie over omzetplafonds en welke inmiddels bereikt zijn.

  

Trosjespeergaarde 9 │ 3824BA Amersfoort │ 06-19183610 │    hbeumer@psyinzicht.nl │